Tervetuloa sivuilleni!

Valokuvaaminen on tarinan kertomista ja tunteiden välittämistä, hetkien pysäyttämistä ja tunnelmaan paluuta. On siis paikallaan kertoa myös millainen henkilö kameran takana on.


Olen Riikka Sevenne, lähes nelikymppinen syntyperältäni helsinkiläinen, mutta sukujuuriltani pohjoiskarjalainen kolmen lapsen äiti. Rakastan ihmisten kanssa työskentelemistä ja haluan välittää lämpöä, iloisuutta ja hivenen taianomaisuuttakin kuvien kautta.


Minulla on kokemusta kuvaamisesta lähes 15 vuoden ajalta ja koen olevani etuoikeutettu päästyäni osaksi monien ihanien perheiden tarinaa aina hääkuvauksista odotusaikaan, vauvakuvauksiin ja lapsiperhearkeen.


Olen aina halunnut valokuvata vailla ohjekirjojen ja sääntöjen asettamia rajoja, pitää kiinni inspiraatiosta ja luoda jotain oman näkemykseni kautta. Seuraan aktiivisesti valokuvauksen eri foorumeja ja pidän taitojani yllä erilaisten kurssien ja kirjallisuuden avulla, kuvauksen ohessa tietenkin!


Valokuvaan studiossani Helsingissä, kotistudiossani Vantaalla tai asiakkaan kanssa sovitussa miljöössä - aina asiakkaan toiveita kuunnellen ja toteuttaen.

Kalustooni kuuluvat Canonin peilittömät kamerat linsseineen sekä salamavaloineen. Kannan kuvauksissa aina mukanani kahta kameraa, jotta kuvaukset eivät kaadu teknisiin ongelmiin. Minulla on myös liikuteltava valokuvausstudio taustakankaineen, valaisimineen ja rekvisiittoineen, jotka voin napata mukaan kuvauksia varten vaikkapa asiakkaan kotiin.

Jokainen kuvaustilanne on erilainen, jokaisen kuvattavan tarina on erilainen. Minun tehtäväni on taltioida se. Inspiraationi kuvaukseen tulee kuvattavasta, ympäristöstä, fiiliksestä, kaikesta, mikä ympärillä vallitsee. Valokuvaus onkin minulle tarinan kertomista ja tunteiden välittämistä. Jotain, mihin voi aina palata kuvaa katsellessaan.


NÄYTTELYT JA KILPAILUT

Minulla on ollut kunnia saada esitellä kuviani ympäri maailman erilaisissa näyttelyissä mm. Berliinissä, New Yorkissa sekä Lontoossa. Minut on myös palkittu ensimmäisillä sijoilla Canonin sekä Sigman järjestämissä kilpailuissa.

Aurinko paistaa meille

Vastavaloa– kilpailu 2023, 1. sija. Järjestäjä: Canon Suomi

Odotusajan kuvaus

Sinua Odotan

Minun vuosi 2018 – kilpailu, 1. sija. Järjestäjä: Sigma Suomi