Ihanaa, että löysit sivuilleni! Tervetuloa!

Koska kuvaaminen on tarinan kertomista ja tunteiden välittämistä, on paikallaan kertoa myös millainen henkilö kameran takana on.

Olen Riikka Sevenne, reilu kolmekymppinen syntyperältäni helsinkiläinen, mutta sukujuuriltani pohjoiskarjalainen kolmen lapsen äiti. Rakastan ihmisten kanssa työskentelemistä ja haluan välittää lämpöä, iloisuutta ja hivenen taianomaisuuttakin kuvien kautta.

Minulla on kokemusta kuvaamisesta yli kymmenen vuoden takaa ja sivullani olevat kuvat esittävätkin tyyliäni valokuvaajana. Harrastuksena valokuvaus yltää kuitenkin jo yli kahdenkymmenen vuoden taakse. Olen aina halunnut valokuvata vailla ohjekirjojen ja sääntöjen asettamia rajoja, pitää kiinni inspiraatiosta ja luoda jotain oman näkemykseni kautta. Seuraan aktiivisesti valokuvauksen eri foorumeja ja pidän taitojani yllä erilaisten kurssien ja kirjallisuuden avulla, kuvauksen ohessa tietenkin!

Valokuvaaja kameran takana

Valokuvaan studiossani Helsingissä tai asiakkaan kanssa sovitussa miljöössä - aina asiakkaan toiveita kuunnellen ja toteuttaen.

Kameroista käytössäni on Canonin uusinta kalustoa kameroineen, linsseineen sekä salamavaloineen. Kannan kuvauksissa aina mukanani kahta kameraa, jotta kuvaukset eivät kaadu teknisiin ongelmiin. Minulla on myös liikuteltava valokuvausstudio taustakankaineen, valaisimineen ja rekvisiittoineen, jotka voin napata mukaan kuvauksia varten vaikkapa asiakkaan kotiin.

Jokainen kuvaustilanne on erilainen, jokaisen kohteen tarina on erilainen. Minun tehtäväni on taltioida se. Inspiraationi kuvaukseen tulee kuvan kohteesta, ympäristöstä, fiiliksestä, kaikesta, mikä ympärillä vallitsee. Valokuvaus onkin minulle tarinan kertomista ja tunteiden välittämistä. Jotain, mihin voi aina palata kuvaa katsellessaan.

Hääkuvaus hääparin toiveiden mukaisesti

NÄYTTELYT

Minulla on ollut kunnia saada esitellä kuviani ympäri maailman erilaisissa näyttelyissä.

Lapsikuvaus

Sisarukset

Kodak Moments - Usagi Art Gallery, New York 30.9.2017

Näyttelykuva

Going Up

Mostly White - 5th Base Gallery, London 31.8.-2.9.2018

Häiden yksityiskohtia

Glass in the Dark

Mostly Black - Blank Wall Gallery, Athens, Greece 13.12.-15.12.2019

Häiden yksityiskohtia

Glass in the Dark

Artistic Still Life - BBA Circle, Berlin, Germany 31.1.-2.2.2020

KILPAILUT

Odotusajan kuvaus

Sinua Odotan

Minun vuosi 2018 – kilpailu, 1. sija. Järjestäjä: Sigma Suomi

Follow me on Instagram